Do súťaže Módna línia mladých prihlásili takmer 500 modelov

08.04.2011 Prešov

Prešov 8. apríla (TASR) – Stovky modelov šiat a módnych doplnkov môžu dnes obdivovať návštevníci podujatia Módna línia mladých, ktoré sa koná v historickej budove Parku kultúry a oddychu v Prešove. Súťažnú prehliadku stredoškolákov už po šiesty raz organizuje Stredná odborná škola (SOŠ) na Masarykovej ulici v Prešove v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (MŠVVaŠ SR).
Riaditeľ SOŠ Stanislav Kuchta pre TASR uviedol, že táto súťaž je v podstate akýmsi pokračovaním podujatia Mladý módny tvorca a záujem o ňu z roka na rok rastie. Podľa neho pre študentov je to príležitosť predovšetkým prezentovať svoju kreativitu a zároveň porovnať svoje nápady a zručnosť s rovesníkmi nielen zo Slovenska, ale i susedných štátov.
\"Prihlásilo sa 20 stredných škôl, z tohto počtu je jedna škola z Maďarska a dve z Česka. Návštevníci, ako aj porota majú možnosť zhliadnuť 148 vystúpení a takmer 500 modelov,\" povedal Kuchta.
Súťaž prebieha v ôsmich kategóriách. Okrem voľnej tvorby, stredoškoláci predstavujú svoje modely v kategóriách: scénická a historická tvorba, bielizeň a plavky, zvrchníky, športové odevy, módne vychádzkové či spoločenské odevy.
Predvádzané modely hodnotí porota, v ktorej má svoje zastúpenie MŠVVaŠ SR, Štátny inštitút odborného vzdelávania, Prešovská univerzita. Modely posudzujú aj módna dizajnérka Magda Brelošová či študentka módneho návrhárstva a bývalá žiačka usporiadajúcej školy Linda Pločicová.
Jednou zo súťažiacich, ktorej modely mohli dnes diváci vidieť na móle v sále PKO, je študentka Strednej odbornej školy podnikania v Prešove Veronika Varcholová.
\"Móda ma zaujíma už od detstva. Verím, že moja kolekcia \"Niet krásy bez hudby\", ktorej príprava trvala viac ako tri mesiace, osloví porotu,\" povedala pre TASR 16-ročná dievčina.
Porota po módnej prehliadke určí poradie súťažiacich na prvých troch miestach v každej kategórii, ktorí budú odmenení cenami. Okrem toho udelí mimoriadne ocenenie Mladý dizajnér a Cenu Módna línia mladých.
 

Vyberte región